Dinamometar – testirajte performanse vozila

Dinamometar, ili kraće „dino“, je uređaj za merenje sile, momenta sile (obrtnog momenta) ili snage. Na primer, snaga koju proizvodi motor ili drugi rotacioni pokretač može se izračunati istovremenim merenjem obrtnog momenta i brzine rotacije (rpm). Dino se takođe može koristiti za određivanje obrtnog momenta i snage potrebne za rad pogonjene mašine kao što je pumpa. U tom slučaju se koristi motirički ili dinamometar za vožnju. Dino koji je dizajniran za pogon se naziva apsorpcioni ili pasivni dinamometar. Dino koji može da pogoni ili apsorbuje se naziva univerzalni ili aktivni dinamometar.

Dinamometar | nituning.rs

Koristeći najsavremenije alate za chiptuning i unapređenje karakteristika vozila, NiTuning ostvaruje zavidna poboljšanja i uštede na svim projektima. Ukoliko se radi fino podešavanje performansi, potrebno je utvrditi razliku između početnog i dobijenog stanja, što je nemoguće utvrditi bez dinamometra.

Serpauto 2WD dinamometar koji koristimo, omogućava nam merenje vrednosti obrtnog momenta kako u test uslovima, tako i u optimalnom okruženju. Takođe, izvršena merenja nam omogućavaju i sagledavanje gubitaka usled trenja na jedinicama prenosa, čime se mogu otkloniti svi nedostaci koji utiču na performanse vozila.


Primenom opterećenja na performanse motora kao da je vozilo zapravo na putu, rezultati merenja omogućavaju ​otkrivanje mogućih kvarova koji mogu nastati u budućnosti, pa se mogu preduprediti eventualni problemi na dužim putovanjima.

Grafički prikaz snage motora obrtajima u monuti donosi jasno upoređivanje vrednosti snagepre i posleeventualne izmene ili revizije.

Ukoliko želite da proverite performanse vozila, dino je prava stvar za vas. Možete zakazati testiranje i na licu mesta utvrditi trenutno stanje.

Ukoliko ste zainteresovani za poboljšanja, možemo zakazati pregled sklopa motora. Ostvarite uštedu i poboljšajte performanse jednom kontrolom vašeg vozila.

Ako idete na dalji put ili na odmor kolima, preventivno proverite stanje pogonskog sklopa i izbegnite skupe troškove.

Dinamometar | nituning.rsPozovite nas na 063636885 ili nam pišite u formi ispod i zakažite testiranje performansi vašeg vozila.